Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvtom galleria kan byggas om

/

Gallerian i Handelshus 1 på E-center kan få ge plats för större kedjebutiker i stil med resten av köpcentrat.
– Vi tror det skulle passa bättre, säger Tor Wådell, Wådell Invest.

Annons

Familjen Wådell äger genom olika familjegrenar äger genom dotterbolag affärsfastigheter i Söderhamns centrum och på E-center. Sedan Wådellgruppen etablerade sig i kommunen för fem år sedan har man strävat efter att lyfta handeln i Söderhamn.

På E-center har det resulterat i ökad handel och 5 000 kvadratmeter större ytor. Men i den lilla gallerian i Handelshus 1, där Team Sportia ligger har två butikslokaler stått tomma sedan en tid.

– Ja, där har vi två förhållandevis små lokaler som vi haft problem med, egentligen hela tiden. Det har varit inte så långlivade etableringar av mindre butiker som inte tillhör några kedjor, säger Tor Wådell.

En tredje butik, Skokanonen riskerar också att slås igen efter att ägaren försatts i konkurs. Hittar inte konkursförvaltaren någon köpare blir Team Sportia ensam butik kvar i gallerian.

Tor Wådell tror att skobutiken kommer leva kvar. Men han berättar att man även ser över möjligheten att profilera om Handelshus 1.

En del av fastigheten är i dag utformad som en galleria vilket Tor Wådell tycker passar bättre i Söderhamns centrum. På E-center passar större butiker bättre, med egna entréer, som ÖoB, Barnens Hus och Dollarstore. Skulle fler kedjor vara intresserade är man beredd att ge Handelshus 1 en ny profil.

– Det är ett möjligt sätt att lösa det. Vi söker i första hand butiker som skulle kunna komplettera det nuvarande utbudet. Team Sportia och Skokanonen är tillräckligt stora för att ha egna entréer och vi jobbar på att försöka få hit ytterligare någon kedja, säger Tor Wådell.

Jakten på större butiker med egna entréer tror han inte skrämmer befintliga hyresgäster att flytta från sina lokaler på E-center till centrum som får Hennes & Mauritz som dragplåster.

– Nej, inte alls. Vi har jobbat hårt för att H&M ska komma till Söderhamn för vi tycker det är positivt för stan. Det är bara bra att det blir en vitaliserad centrumhandel, säger Tor Wådell.

Mer läsning

Annons