Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsinglands forskare bygger nätverk

/
  • Maria Vallström, Söderhamn, är projektledare för FoU Hälsingland, som arbetat fram ideella föreningen Forskarforum Hälsingland. På tisdagen skedde uppstarten i Söderhamn.

Ideella föreningen Forskarforum Hälsingland bildades på tisdagen i Söderhamn. Syftet med nätverket är att få till stånd ett forskningsinstitut i Hälsingland, för att stärka forskarna och generera projekt med regional samhällsnytta som mål.

Annons

September år 2000 blev startpunkten för en forskningssatsning som en del av det så kallade Söderhamns-paketet och som nationellt pilotprojekt med syftet att visa att det går att forska utanför högskole- och universitetsorter.

Nu är det dags att gå vidare. Forskarna i Hälsingland vill bli fler, starkare och mindre isolerade. Som förening jobbar man effektivare för att få fram resurser, samordna och effektivisera projekt, vilka ska ha regional samhällsnytta som mål – är tanken och syftet.

Efter nätverksbygget är nästa mål att skapa ett forskningsinstitut i Hälsingland. Ett arbete med att förankra idéerna har redan inletts gentemot kommunerna.

Mer läsning

Annons