Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingar mitt i explosionsdramat

/

Den våldsamma explosionen i Oslos regeringskvarter har tagit flera liv och orsakat stor förödelse. Bara 300 meter från sprängningen fanns Lina Nygren från Söderhamn.

– Vi sprang ut på en gång och såg att hela gatan där jag jobbar var helt förstörd. Alla rutor var trasiga. Det är sådant här som man ser på film, berättar hon.

Annons

Ingen förstod vad som verkligen hänt. Till en början trodde Lina Nygren att det kunde vara åska som orsakat smällen. Taket på McDonald's där hon arbetar skadade så mycket att hon var övertygad om att något hade hänt på våningen ovanför. Snart kom ännu en smäll.

– Vi sprang ut och såg hur det rasade damm från entrédörren. Sedan såg vi röken bara 200 meter bort. Hela gatan var förstörd, säger hon.

När tidningen når henne berättar hon att restaurangerna och butikerna i närheten stängt ner. Alla följer nyhetssändningarna för att veta vad som händer. Läget beskriver hon som kaotiskt.

– Väldigt många är chockade. Jag såg folk komma springande som blödde från huvudet, berättar Lina Nygren.

Hon är lättad över att hennes vänner som finns i närheten är välbehållna, men fortfarande oroad över det som hänt.

– Oslo har känts som en trygg stad, men nu börjar man fundera. De har varnat för två bomber till som de inte vet vart de finns. Jag vågar nästan inte gå ut.

Mer läsning

Annons