Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där, Olle Häger...

... Söderalasonen vars dokumentärfilm "Som en utkastad hund" visas på SVT1 klockan 19.05 på långfredagen.

Annons

• Är du nervös?

- Något så hemskt (skratt)!

• Långfredagskvällen, det är en hyfsad sändningstid...

- Ja, det är svårt att klaga på.

• Vad handlar filmen om?

- För snart 25 år sedan gjorde jag och Hans Villius en tv-serie som hette "Svart på vitt". Där berättade vi under fem minuter historien om ett fotografi. Ett av avsnitten handlade om Elis Krook. Han satt på Gullgruvas uppfostringsanstalt för vanartiga gossar. Den bilden har inte lämnat mig någon ro. Så nu har jag tagit reda på mer om honom. Det var tänkt att bli en kort sak för Kunskapskanalen på SVT, men (dokumentärproducenten) Tom Alandh sa att det här skulle jag göra något större av.

• Hittade du något spännande om Elis då?

- Ja, jag tycker att det blev bra. Resultatet blev både ruskigt och spännande. Det är inte direkt någon film som man skrattar åt, men det är ju ändå långfredag, så det passar ju bra, haha.

• Vad har du mer för projekt på gång?

- Egentligen gick jag i pension för flera år sedan. Men jag håller på med en dokumentär som heter "Marion, strömkarlarna och byn som försvann". Den kommer på tv i höst. Sedan jobbar jag med årskrönikan som går varje år och handlar om vad som hände för 50 år sedan. Snart börjar nog jag själv dyka upp i de där gamla klippen...

•Hur firar du påsk?

- Lugnt och stillsamt i Stockholm. Jag ska köpa ägg och böcklingpastej, det är väl allt man behöver?

Mer läsning

Annons