Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Gert Fylking...

/
  • Gert Fylking och Robert Aschberg samlar in pengar genom Mustaschkampen till kampen mot prostatacancern.

...som tillsammans med Robert Aschberg slår ett slag mot Mustaschkampen genom att utmana Suifs guldhjältar Jon Persson och Hampus Nordberg. Matchen spelas på onsdag klockan 16.00 i idrottshallen i Söderhamn.

Annons

Hur kom ni på den här idéen?

– Vi fann till vår glädje att Suif blivit svenska mästare efter alla dessa år. Och då tänkte vi att det var en rolig grej att uppmärksamma och utmana dem i pingis.

Ni dyker upp i idrottshallen under eftermiddagen. Berätta. Vad kommer att hända?

– Jag och Robban kommer spela en match mot Jon och Hampus. Vi har kanske ingen chans, men det är alltid roligt att spela lite pingis. Kanske får vi chansen att spela lite rundpingis också.

– Vi hoppas att det kommer mycket folk så att vi samlar in mycket pengar till cancerfonden och forskningen kring prostatacancern som är vårt huvudsyfte med den här resan.

Hur ser din pingisbakgrund ut?

– När jag växte upp hade jag ett pingisbord i källaren, där vi spelade lite grann och sedan lirade jag lite i det militära.

Så du är inte helt ovan med racketen?

– Nej, jag har till och med spelat mot kungen när jag gick på Kungliga Sjökrigsskolan. Men jag kan säga att han inte var något vidare.

Förra året samlade ni in åtta miljoner kronor. Vad är målet med årets kampanj?

– Vi hoppas på något liknande i år. Då var vi ute i tre månader, nu är det bara fem veckor. Men denna gång täcker vi in en större del av landet. Robban och jag är ett par och sedan har vi en utmanare i Musse Hasselvall och Andreas Halldén som slåss mot oss om vilket par som kan samla in mest pengar.

Vad har ni fått för mottagande hittills?

– Det har varit fantastiskt och överväldigande. Alla är väldigt glada att vi fortsätter kampen oavsett vad vi kommer någonstans. Och så är det förstås lite jippo när tv är med.

Mer läsning

Annons