Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

Annons

Pär Forsström, från Söderhamn som var Hälsinglands enda ombud vid nykterhetsorganisationen IOGT-NTO:s juniorförbunds kongress i Göteborg förra veckan.

– Medlem får man bara vara tills man är 15 år, men ledare kan vara allt upp till 80-åriga tanter. Kongressens yngsta ombud var 15 år.

– Det var andra gången jag var ombud på Junis-kongressen, men IOGT-NTO och ungdomsförbundet UNF har kongress samtidigt. Jag har varit på den vartannat år sedan 1987.

– Nä, det var nog en ungdomsgrupp på 40 personer där och sedan de som deltog i IOGT-dkongressen.

– En mer intern fråga var hur vi ska ta upp medlemsavgiften till riksförbundet, men sedan valde vi en ny ordförande. Hon vill arbeta mer med de demokratiska frågorna, att barn ska få större inflytande över olika verksamheter för dem. Junis står ju inte bara för nykterhet. Det var ovanligt att alla tre förbunden valde ny ordförande vid samma kongress.

– Gävleborg var det län där Junis medlemsantal ökade mest 2008. Här i kommunen minskar det inte. I Söderhamn har vi en grupp som träffas en gång i veckan. Föreningarna i Ljusne och Bergvik har egen verksamhet.

Mer läsning

Annons