Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

...MaLou Skoglund, 35 år, från Holmsveden! Du och din nyfödde son fick evakueras när en brand uppstod på Gävle BB på söndagskvällen.

Annons

* Berätta!

- Vi var på vårt rum tillsammans med vår son som då hunnit bli åtta timmar gammal. Det var kväll och jag och bäbisen skulle sova och sambon Mattias Andersson var på väg hem till storebror Mio, som är ett år och åtta månader. Då öppnade någon dörren och sa "Det brinner, ni måste gå ut härifrån". Vi skyndade oss så gott vi kunde och rafsade åt oss våra kläder och plånböcker. Tidningar och sådant lämnade vi. Min sambo är brandman och vi båda höll oss lugna.

* Vad tänkte du?

- Första minuten tänkte jag bara på att följa order. Men när vi gick ut i korridoren och kände röklukt och mötte brandmän visste jag inte hur allvarligt det var. Men personalen var med oss hela tiden och samlade ihop oss punktvis. Först samlades vi i korridoren, sedan på entréplan. De som kunde gå fick ta trappen, andra fick åka hiss. Det gick smidigt och personalen var väldigt säker och trygg i evakueringen.

* Vad hände sen?

- Vi var vid entréplan i kanske en kvart, sedan fick vi mammor med bebisar gå till förlossningen. Där satt vi i några timmar. Till slut bestämdes att vi skulle få stanna där över natten och de slussade in sängar. Jag delade rum med en annan mamma och bebis och allt var bra. Vid lunchtid i dag (måndag) fick vi gå tillbaka till BB. Då var allt städat och sanerat. Personalen har verkligen gjort ett hästjobb.

* Vad händer nu?

- Någon dag till måste vi stanna för att ta några prover på bebisen. Sen åker vi hem till nyblivne storebror i Holmsveden. Men allt är bra med oss och vi alla mår bra.

Mer läsning

Annons