Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan Nilsson Band på svenska

/

Efter några veckors repande uppträder Håkan Nilsson med nytt band på Krysset på lördag kväll.
De engelska texterna är till stor del utbytta till svenska.
- Det är lite märkligt att sjunga på engelska när jag knappt kan prata det, därför blir det mycket svenskt framöver, säger Håkan Nilsson.

Annons

Håkan Nilsson spelar gärna så ofta han kan och till helgen är det dags igen. Med nytt band äntrar han restaurang Kryssets scen på lördag kväll tillsammans med Thomas Persson och Ted Hammarlund.

- Vi kommer bara att spela mina låtar, annars brukar folk bara tjata om covers. Men mina är mycket roligare. Det blir mycket svenskt, jag har mycket nyskrivet, säger Håkan Nilsson.

Redan i början på sjuttiotalet stod Håkan Nilsson på scenen. Genom åren har han producerat ett hundratal låtar och blivit känd för allmänheten genom Guitar 66, ett band som fortfarande spelar efter drygt tre decennier. Och mycket har förändrats genom åren, enligt honom.

- Det var mer fart förr. Det är mycket färre som går ut nu, folk är bortskämda och bekväma. De orkar inte hålla i gång som förr.

Men till helgen hoppas Håkan Nilsson locka ut nöjeslystna söderhamnare. Det kommer att bli fullt ös och tillfälle för dans.

- Min favorithitlåt är Lost like a pinball, den ska vi spela. Det kommer att bli punk, rock och blues på lördag.

Håkan Nilsson vill inte ta åt sig äran för det nya bandet, idén är lika mycket ungdomarnas, det är de som absolut vill spela, berättar Håkan Nilsson. För honom känns det som en dröm går i uppfyllelse. Han trivs med Thomas och Ted.

- De är otroligt engagerade, seriösa och duktiga, annars skulle jag inte palla att spela med dem. Jag fattar inte hur de kunnat lära sig låtarna på bara några veckor, det hade inte jag klarat.

Mer läsning

Annons