Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade 14 katter i sin bostad – bröt återigen mot djurförbud

/

En kvinna i Söderhamns kommun hade 14 katter i sin bostad, trots att hon har djurförbud. Det var inte första gången som hon bröt mot förbudet.

Annons

I september gjorde länsstyrelsen en kontroll hos en kvinna i Söderhamns kommun efter en anmälan. De konstaterade att kvinnan höll minst 14 katter, varav nio kattungar, i sin bostad. Kvinnan är sedan 1998 belagd med djurförbud, men har brutit mot sitt djurförbud tidigare vid minst två tillfällen. Både katter samt en hund har då omhändertagits av länsstyrelsen.

Läs också: Katter och hundar instängda på golv täckt av djuravföring

Genom att ha katter i bostaden bröt hon även denna gång mot sitt djurförbud. Dessutom höll kvinnan även tre kattungar i bur, vilket inte är tillåtet enligt gällande djurskyddslagstiftning.

Läs också: Många vanvårdade djur omhändertogs 2014

Enligt länsstyrelsens rapport var kvinnan medveten om att hon var belagd med djurförbud men ska inte ha visat någon förståelse för att hon inte hade tillåtelse att hålla katter och såg inget fel med att hon har dessa katter tills det att de fått nya hem. Kvinnan ska dessutom ha sagt att hon inte kunde säga nej till att ta emot en katt som en granne erbjöd henne.

Läs också: Fler djurplågare men mindre kontroll

Samtliga djur har omhändertagits av polisen i samarbete med länsstyrelsen.

Mer läsning

Annons