Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldstöld på äldreboende

Flera guldföremål har stulits från en kvinna på ett äldreboende.
Förutom släkten är det bara personalen som har tillgång till lägenheten.

Annons

– Det är tragiskt, mamma mår inte bra, säger dottern.

Flera guldsmycken har försvunnit från en lägenhet i ett äldreboende i kommunen. Den boende som blivit bestulen är en kvinna i 90-årsåldern. Det som saknas är ett gammalt Bismarckarmband med 12 berlocker, en klackring i guld med en blå sten och en vigselring från 1941. Det sammanlagda värdet är oklart, men bara armbandet är värderat till 15 000 kronor.

Kvinnans dotter berättar att stölden ägt rum någon gång mellan den 28 augusti och 26 oktober och den polisanmäldes under måndagen.

– Det här är jobbigt för mamma, hon är jätteledsen och sårad, säger dottern.

Stölden upptäcktes när kvinnan skulle flytta till ett annat boende. Strax innan bohaget packades upptäcktes att juvelerna saknades i skrinet där de alltid ligger.

– I en veckas tid har vi vänt ut och in på varje lakan, handuk och pinal i lägenheten – men inga smycken finns, säger dottern bedrövat.

Hon vill inte spekulera i hur stölden gått till, men säger att de enda som har tillgång till nyckeln till lägenheten är personalen på äldreboendet.

Nu hoppas dottern på att guldet på något vis ska komma tillbaka.

– Jag hoppas det är någon med ånger i kroppen som tagit smyckena och att de fortfarande finns kvar. Kommer sakerna fram så lovar jag att riva polisanmälan. Det har jag sagt till polisen med. Den som tagit sakerna får gärna skicka tillbaka grejerna anonymt, säger hon.

Enhetschefen på boendet beklagar det som hänt. Hon berättar att personalen på boendet är de som har tillgång till lägenheten, i övrigt är det som vilket hem som helst. Enligt henne har det inte kommit in någon ytterligare polisanmälan om stöld från boendet.

Mer läsning

Annons