Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruppbostaden Ekebo i Skog avvecklas

Gruppbostaden Ekebo i Skog söder om Söderhamn kommer att avvecklas. Orsaken är dålig efterfrågan.
– I dagsläget finns inget direkt behov av gruppbostäder för äldre med psykiska funktionsnedsättningar, säger omvårdnadsnämndens ordförande Katarina Hedberg (S).

Annons

Gruppbostaden Ekebo ligger i direkt anslutning till omsorgsboendet Eklunda i Skog. Boendet tillhör socialpsykiatrin och så sent som i januari i år beslutade omvårdnadsnämnden att Ekebo skulle riktas till äldre personer.

Nu ska gruppboendet avvecklas.

Läs också: Rör inte gruppbostaden

– Två av de fem lägenheterna är i dag uthyrda för permanent boende och en används tillfälligt för korttidsvård. Det finns helt enkelt ingen efterfrågan av den här typen av boende i Skog. De personer som har blivit erbjuda en plats har tackat nej med motiveringen att det är för långt bort från centrum, säger Katarina Hedberg.

Läs också: Fler platser på Alens gruppbostad

Av de som bor på Ekebo i dag har två personer velat flytta, medan den tredje inte har haft något emot det. De kommer nu att flytta in i gruppbostäder i Söderhamn eller Söderala.

– Det här handlar inte om någon besparing, personerna kommer att bo någon annanstans. Personalen på Ekebo kommer heller inte att sägas upp, vi behöver alla vi kan, säger Katarina Forsberg.

Mer läsning

Annons