Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruppboende i Söderhamn kritiseras av IVO

Två personer har inte tillgång till gemensamhetsutrymmena, dokumentationen fungerar inte tillfredställande och personalomsättningen har varit stor.
När IVO granskade ett av kommunens gruppboenden fann de stora brister.

Annons

Det var i början av maj som Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjorde en föranmäld inspektion på en att kommunens gruppbostäder.

Läs också: Mannen fick ingen hjälp till matsalen – kommunen anmäler sig själv

Nu konstatera IVO att själva strukturen på gruppbostaden gör att två personer inte har tillgång till gemensamhetsutrymmena. Detta trots att chefen hävdar att alla ska ha det.

De har även funnit brister i de boendes akter. Där framgår vilken insats som ska utföras, men i två av akterna är det långt mellan noteringarna. En akt har ett uppehåll på nio månader mellan anteckningarna.

Läs också: Åtgärder efter kritik från ensamkommande

Några av de boende har heller inte deltagit vid planeringen av den personliga genomförandeplanen.

Vid den granskning som genomfördes 2012 hade IVO synpunkter på att dokumentationen var sparsam och att de inte gick att följa utvecklingen av den enskilde. Det känner enhetschefen till och uppger att personalen har genomgått utbildning i social dokumentation.

Trots detta får gruppboendet och omvårdnadsnämnden bakläxa igen.

Läs också: Höll fast handlederna så att skinnet lossnade

IVO:s krav är att nämnden ska säkerställa att dokumentation sker så att genomförandet av insatser går att följa.

Under granskningen framkom också att verksamheten haft hög personalomsättning. Personalgruppen består av olika grupper som slagits samman och det har betytt sex nya personer under det senaste året.

Mer läsning

Annons