Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grovt rattfull körde rakt genom byggarbetsplats

/

I hög hastighet körde en berusad man i 60-årsåldern in på en byggarbetsplats i centrala Söderhamn. Bilfärden tog stopp först sedan byggarbetare stängt in mannens bil med hjälp av sina fordon. Nu döms mannen till fängelse.

Annons

Den vådliga bilfärden inträffade i april i år vid Stenbacken i centrala Söderhamn. Flera byggarbetare blev vittnen till när en bil i hög hastighet forcerade två staket och körde rakt in på byggarbetsplatsen. Bakom ratten satt en man i 60-årsåldern med 1,88 promille alkohol i blodet.

Läs mer: Man greps efter bilfärd genom byggarbetsplats

Först efter att ha mejat ner byggstaketen och kört in i en lyktstolpe tog vansinnesfärden slut. Dessförinnan hade mannen även kört bilen på en gång- och cykelbana och varit nära att köra på en boende, enligt en person som vittnade om händelsen i rätten.

Tack vare ett rådigt ingripande från byggarbetarna kunde mannen gripas av polis. Med hjälp av sina arbetsfordon spärrade de in mannens bil i väntan på polispatrullen.

Läs mer: Man åtalas efter vådlig bilfärd genom bostadsområde

Nu döms mannen till två månaders fängelse för bland annat grovt rattfylleri och olovlig körning, då han även saknade körkort.

I förhör har mannen berättat att han hade druckit alkohol i fyra dagar i sträck och att han därför har en dålig minnesbild av det inträffade.

Mannen döms samtidigt för att i mars i år ha kört bil utan körkort och med alkohol i kroppen. Han greps då av polis efter en bilfärd som bland annat gått över en gräsmatta vid Västra Storgatan i centrala Söderhamn.

Läs mer: Polis tvingades sätta handfängsel på rattfyllerist

Tingsrätten anser att det finns en risk att mannen återfaller i brottslighet och menar att någon annan påföljd än fängelse inte kommer på fråga. Mannen förekommer sedan tidigare under 15 avsnitt i belastningsregistret och dömdes så sent som i mars i år för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Utöver fängelsestraffet döms mannen även att återbetala 1 280 kronor till staten samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons