Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripna tjuvar hörs om inbrott i Söderhamn

De tre män i 25-årsåldern som greps, misstänkta för inbrott i Ockelbo, kommer att höras om två villainbrott i Söderhamn, då tunga jaktvapen stals.

Annons

Vid lunchtid på onsdagen greps tre män utanför Kilafors, sedan de efterlysts som misstänkta för ett inbrott i en villa i Ockelbo. De tre fördes till Gävle för förhör och bilen togs i beslag för teknisk undersökning.

Nu är också polisen i Söderhamn intresserad av att få männen hörda om dras förehavande under tisdagen, då det gjordes två inbrott i Söderhamn. I Forsbacka genomsöktes en villa där tjuvarna av allt att döma letade en nyckel till ett vapenskåp. Någon nyckel hittade de inte. Men i Söderala hade de bättre tur och ur ett vapenskåp i en villa stals sex jaktvapen och ammunition.

– De är tre kände kriminella personer från Eskilstuna som gripits. Och med tanke på att det gjorts inbrott på liknande sätt i Gävle, Söderhamn, Kilafors och Ockelbo är vi intresserade av att höra dem, säger Sune Nordh, chef på kriminalavdelningen i Söderhamn.

Han är också intresserad av tips om någon sett en mindre grå Toyota combi, i Söderhamn med omnejd. Dt var en sådan bil som männen färdades i när de greps.

Vid inbrottet i Ockelbo hade männen träningsoveraller men i bilen fanns ombyten.

Några vapen har inte påträffats i samband med att männen greps.

Mer läsning

Annons