Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannarna känner sig oroliga efter skjutningen

/
  • Barnen på Norrberget säger att de såg hela förloppet när den alkoholpåverkade mannen slog sönder glasrutorna till sin lägenhet och när polisen sedan sköt honom i benet. Här pekar de ut blodpölen.
  • Mannen levde rövare under fredagskvällen och slog sönder sin lägenhet.

I fredags kväll sköts en våldsam man i benet av polis mitt inne i ett bostadsområde på Norrberget. Dagen efter leker barnen på gården i glassplittret och pekar på blodpölen framför dörren. Några av barnen såg hela händelsen.
– Det känns otäckt att polisen skjuter där vi bor, säger en granne.

Annons

Fönstren till lägenheten där den alkoholpåverkade mannen har gått bärsärk är helt krossade. På verandan står ett antal snusdosor uppradade. Det ligger glassplitter på marken.

Men som vanligt är barnen ute och leker på gården. Flera av dem såg hela förloppet, även hur polisen avlossade ett skott mot benet.

– Han skrek och svor väldigt mycket och krossade hela sin lägenhet, säger ett barn som säger ha sett allt.

En granne hade då ringt polisen.

Barnet berättar att polisen hade kommit och sagt till mannen att lugna ner sig och lägga ner sitt vapen men mannen hade inte lytt.

– Då sköt polisen honom i foten. Titta, här är blodpölen, säger ett annat barn exalterat.

Polisen hade lagt mannens jacka över blodpölen. Sedan förde de bort honom i ambulans.

En kvinna som bor på samma gård berättar att hon just hade nattat sina två barn när hon såg hur polisen omhändertog mannen. Hon beskriver mannen som en enstöring. Men hon minns att det var någon liknande händelse för ett år sedan som polisen också hade varit där för.

– Han var inte en social kille utan höll sig mycket för sig själv, säger kvinnan.

Hela incidenten har fått henne att tänka efter och hon tycker att det känns olustigt att något sådant här händer där man bor.

– Jag tycker att det är underligt att polisen skjuter mitt inne i ett bostadsområde, men kanske det behövdes, säger kvinnan.

Hur den våldsamma händelsen kommer att påverka barnen vet hon inte.

– Man vet ju inte hur de kommer att smälta det här.

Mer läsning

Annons