Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannar kräver rivning av mast

Protesterna mot masten på Hägnan blir allt fler.

Bygget strider mot detaljplanen anser de boende i området.

- Vi kräver att masten monteras ner, säger Lennart Westman.

Annons

Protesterna mot TeliaSoneras nybyggda mobilmast på Hägnan tilltar.

I ett detaljplanerat område får endast mindre förändringar göras. Lennart Westman och flera av de närboende anser att ingreppet är så pass stort att det strider mot detaljplanen.

- Vi hävdar att det är ett svartbygge och kräver att masten monteras ner. Det är inte möjligt att bevilja ett bygglov där.

Beslutet att upplåta kommunens mark och bevilja bygglovet är fattat av en tjänsteman. Lennart Westman och flera boende anser även att det är regelvidrigt eftersom området är detaljplanerat som parkområde.

- Det ska bli spännande att höra vad politikerna säger när en tjänsteman upplåtit mark utan politiskt beslut, säger Lennart Westman som bor i området och som var den som först reagerade på bygget.

Bygg- och miljönämndens ordförande Lennart Gard, (S), tycker inte att kommunen begått något fel. Han anser att det var rätt att beslutet fattades av en tjänsteman. Han låter det däremot vara osagt om beslutet blev rätt.

Boende i området anser att bygget strider mot detaljplanen, vad har du för åsikt om det?

- Det finns undantag för allmännyttig verksamhet. Det gäller till exempel kraftstationer, sådana finns i flera parker. Det här kan vara en sådan byggnad. Länsstyrelsen har heller inte några andra synpunkter än att kretsen av tillfrågade var för snäv, säger Lennart Gard.

Mer läsning

Annons