Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glitter och glamour när Mello-festen intog Östanbogården

/

"Dolly Style" och "Lena Ph" är några av de partysugna gäster som anländer till Östanbogården under lördagskvällen. Där väntar fotografering framför gulddraperiet innan det bjuds på färgglada shots och popcorn uppdukat på små fat.

Annons

I ett år har Agneta och Tommy Löfstrand förberett Mello-fest 2016. Ingenting har lämnats åt slumpen.

De fyra långbordens är dukade med placeringskort består av namnskyltar noggrant tillverkade av pärlplattor. Servetterna är vikta som självaste loggan och allt är i Melodifestivalens färger.

Kvinnor i boa och glittriga klänningar stiger snart innanför det glittriga gulddraperiet tillsammans med män i guldkostymer, glitterperuker och glänsande hattar.

När "Dolly Style" kommer in möts de av applåder och jubel. Det är tjejerna Linnea af Kleen, Emma Eriksson och Lina Larsson som reser från Stockholm varje år för att delta i Emmas mosters party.

– Det är awsome! Årets fest! säger de innan de fortsätter in i minglet.

Middagsbuffén består av kycklingspett, morotsstavar, små plastmuggar fyllda med två sorters dipsåser, rökt lax, potatissallad, coleslow, grekisk paj och mycket mycket mer. Mitt på buffébordet står en kandelaber.

– Maten är delvis hemlagad. Resten kommer från Söderhamns cater, berättar Sussi Sundström, som är en av dem som kämpat tillsammans med paret Löfstrand under de senaste veckorna. Sussis och paret Löfstrands döttrar har också dragit ett stort lass. Smilla Löfstrand ligger bakom namnskyltarna medan Evelina Tapper har vikt servetterna.

Snart sitter 70 gäster skålandes och skrattandes vid borden för att välkomnas av Agneta Löfstrand och Sussi Sundström.

– Vi är så glada att ni är här! börjar de och möts av stora applåder.

Läs också: Låtskrivandet är Almas melodi: "Jag vill inte stå i ljuset"

Det är femte året de kör. Och nu har de bestämt sig för att det är sista gången. Något som bemöts av gästerna med ett stort "Neeeeej!".

Middagsbuffén följs av Melodifestival-bingo och kaffe med en makalös desserbuffé. Den stora finalen visas på storbild.

Vickning och än mer party gör den glittrande kvällen lång.

Mer läsning