Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glaskross flera gånger i veckan på Stentägten

I helgen har Klossdammens förskola och Stentägtskolan utsatts för skadegörelse.
På Stentägten har problemen varit stora i sommar. Fönsterrutor har krossats flera gånger i veckan.

Annons

Det är stökigt i biblioteket på Stentägtskolan. På golvet står en stor plastlåda full med glasskärvor. Barnböcker som stod nedanför fönstren har fått plockas bort en och en, för att se till att inget splitter finns kvar.

Nu ligger böckerna i högar på borden medan Anders Norrlén från Ljusne glas sätter in nya rutor efter helgens skadegörelse. Fem fönster med ett par rutor i varje är sönder. Han kommer att fakturera kring 15 000 kronor bara för det han gör i dag. Totalt kan sommarens skadegörelse på Stentägten kosta uppemot 200 000 kronor, enligt personalen.

Biblioteket och lärarrummet ligger mot skogen. Här kan man förstöra i fred och just här har rutorna krossats flera gånger i sommar. Rutor har krossats flera gånger i veckan, enligt Pia Birgersson som jobbar med förskoleklass och fritids. Förra veckan skedde det tre eller fyra gånger.

- Det är obehagligt att komma hit på morgnarna och se. Man vet ju inte om de har varit in, säger Pia Birgersson.

Hennes teori är att det handlar om ungdomar i lägre tonåren som roar sig med att förstöra. Hon tror inte att de förstår hur stor skada de orsakar.

Pia och några kollegor turas om att patrullera runt skolan på sena kvällar och nätter.

- Vi är rädda om skolan, vi vill ha stopp på det här, säger Pia Birgersson.

I helgen utsattes också Klossdammens förskola för fönsterkross. Båda händelserna har polisanmälts, men polisen har inte säkrat några spår.

Mer läsning

Annons