Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glads planer för Vallvik

/
  • Då Mathias Johansson-Glad bor på orten tror att han får en helt annan inblick i området och en närmare kontakt med hyresgästerna än vad Faxeholmen hade.

Han ringde till Faxeholmen i ett helt annat ärende.

Men det slutade med att Mathias Johansson-Glad tog över det kommunala bolagets hyreslägenheter i Vallvik.

Annons

– Det ska göras något bra för hyresgästerna, säger han.

Att han skulle bli fastighetsägare var ingenting som fanns med i planen när Mathias Johansson-Glad startade företaget Mattes allservice i februari. När han kontaktade Faxeholmen var det för att sälja sina tjänster som nybliven företagare.

– Då vart jag tillfrågad om det här och sa att jag skulle fundera lite. Sen blev jag mer och mer nyfiken och eftersom jag är intresserad av det och bor på orten så slog jag till.

Han har dragit upp de första riktlinjerna för sin nya roll som hyresvärd. Till att börja med ska de slitna fasaderna renoveras.

– Det jag ska börja med nu i sommar är att göra om utsidan med färg och få det att se mer attraktivt ut. Som det är nu ser det ganska förfallet ut.

Den utvändiga renoveringen och närheten till honom själv som hyresvärd tror Mathias Johansson-Glad blir två starka fördelar.

– Jag har haft ett möte och det känns som att hyresgästerna har stöttat mig bra. Det jag har sagt är att jag ska ge en bra service, snygga till området och få det barnvänligt.

Av de 42 lägenheterna planerar han att mellan fem och tio stycken ska vara möblerade. Dessa ska kunna hyras ut till sommargäster, fabriksarbetare och övriga korttidsgäster.

Mer läsning

Annons