Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gäster nöjda med stuguthyrning

/

Majoriteten av gästerna som hyr kommunens stugor i skärgården är nöjda.

Till nästa år ska verksamheten med taxibåten effektiviseras.

Annons

– Med den större båten kan vi lägga upp rutterna till uthyrningsanläggningarna på ett annat sätt, säger Henrik Olsson.

Söderhamns kommuns skärgårdsenhet, med skärgårdssamordnaren Henrik Olsson i spetsen, har utvärderat hur uthyrningsverksamheten har fungerat under sommaren.

Majoriteten av de gäster som bokar stugor på öarna och rum på vandrarhemmet på Rönnskär är positiva.

– Vi har fått mycket beröm för möjligheten att ta sig ut och att man kan ta taxibåten ut för att få en minisemester hemma. Det är positivt från både människor som bor i Söderhamn och från gäster utifrån som tycker att det här är en toppenmöjlighet, säger Henrik Olsson.

Det lilla negativa som inkommit är att husgeråden i många stugor börjar på slitet, någonting som kommunen ska se över till nästa säsong. En del av gästerna efterfrågar också bättre information om bland annat parkeringsmöjligheter på fastlandet.

Kommunen håller för närvarande också på att sälja taxibåten Gigi. Till nästa säsong är det en större båt som kommer att transportera skärgårdsgästerna till uthyrningsanläggningarna, med en kapacitet på 35 passagerare, till skillnad från dagens 12.

– Vi ska se över taxibåtsrutten och hur vi ska lägga upp det med den nya båten för att det ska bli ännu bättre. Möjligheten att ta fler passagerare innebär att vi kan lägga upp rutten på ett mer effektivt sätt och nå fler anläggningar samtidigt.

Mer läsning

Annons