Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gärningsman gripen i Bollnäs

/

En 21-årig man blev på torsdagseftermiddagen allvarligt misshandlad med ett basebollträ i sin lägenhet i Vannsätter.

Vid åttatiden på torsdagskvällen greps gärningsmannen på Bollnäs sjukhus.

Annons

Under eftermiddagen kallades ambulans och polis till en fastighet i Österbacken, Vannsätter.

Där hade en 21-årig man blivit allvarligt misshandalad med ett basebollträ. 21-åringen fördes till Gävle sjukhus och han är hörbar efter att ha fått vård.

Han uppger att han fått ett slag i huvudet med ett bollträ men lyckats avväpna en 34-årig man som var på besök i lägenheten. 21-åringen stängde in sig i ett rum i lägenheten men 34- åringen tog sig genom dörren med en yxa.
21 åringen lyckas återigen avväpna 34-åringen som då lämnade lägenheten. 34-åringen skadades också och det var mycket blod på platsen.

Ett vittne berättar hur det hördes skrik och dunkar från lägenheten. Gärningsmannen kom springande nerför trappan och ut mot Bergviksvägen.

- Det var skrik av dödsångest. Jag var så rädd.

Polisen letade under eftermiddagen och kvällen efter 34-åringen och före klockan 19:00 kom uppgifter om att en oidentifierad man med skallskador sökt upp Bollnäs sjukhus för vård. Polisen skickade en patrull till Bollnäs och det visade sig att det var den efterspanade 34-åringen.

Enligt polisens förundersökningsledare Sune Nordh ska flera personer ha befunnit sig i lägenheten. Men han vill inte gå in närmare på vad som kan ha utlöst bråket innan han vet mer.

Efter förhör med de båda inblandade har jourhavande åklagar beslutat att 34- åringen inte skall frihetsberövas. Han lämnade Bollnäs sjukhus efter att ha fått vård för sin skada.
21-åringen skall enligt uppgift stanna kvar på Gävle sjukhus över natten.
I lägenheten fanns också en kvinna, som inte skadades fysiskt.

Mer läsning

Annons