Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammalt vin och ingen serveringsansvarig – nu får restaurang påpekande

En pizzeria i Söderhamn får nu ett påpekande om sitt alkoholtillstånd. Orsaken är att det saknades en serveringsansvarig i restaurangen när kontrollen gjordes.

Annons

I slutet av maj gjorde två alkoholhandläggare från Kommunalförbundet Södra Hälsingland ett tillsynsbesök på en pizzeria i Söderhamns kommun.

Läs också: Inspektör frågade efter menyn – hänvisades till korvkiosk

När de kom till restaurangen fanns inte personen som ansvarar för restaurangens servering på plats, vilket inte är tillåtet enligt alkohollagen eftersom serveringen då lämnas utan tillsyn.

Efter några minuter kom den ansvariga personen. Enligt personen själv rör det sig om högst fem minuter.

Läs också: Så bra är Vulkanpizzan

I utredningen anmärker alkoholhandläggarna också på urvalet av alkoholfria alternativ. Alkoholfritt vin fanns i restaurangen, men utgångsdatumet passerades för fem år sedan. Den serveringsansvarige menar att den typen av dryck inte är efterfrågad.

Läs också: Galna pizzor ny trend?

Tillståndsenheten anser att det är allvarligt att den serveringsansvarige inte var på plats. Man påpekar också att det inte går att bevisa hur länge personen var borta, samt att man måste kalla in en ersättare eller stänga serveringen tillfälligt vid sådana situationer. Men, man bedömer inte händelsen som tillräckligt allvarligt för att utfärda en varning och därför väljer man i stället en erinran som påföljd.

Mer läsning

Annons