Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammalt och nytt på anrikt kafé

/

Går allt som planerat öppnas dörrarna till Råhuskonditoriet nästa lördag.

Bakom disken står Malin Hjalmarsson och Rikard Björkman Holmkvist som båda lämnat "Billans" Kungsholmen för att starta eget.

Annons

Det är Malin Hjalmarsson från Sandarne och Rikard Björkman Holmkvist, Bollnäs, som tagit över driften av det anrika Rådhuskonditoriet som har 80 år på nacken.

- När Malin ringde och undrade om jag ville vara med och driva ett fik sa jag ja på en gång. Gud vad skoj, minns jag att jag tänkte, säger Rikard.

När Rådhuskonditoriet öppnar kommer det att ha skett en hel del både i bröddisken och i lokalerna. Just nu är det golvbyte som gäller. Svarta och vita plattor ska läggas i entrén. De röda tapeterna med stora medaljonger i ett av de fyra rummen ska självklart sitta kvar.

Både Rikard och Malin är utbildade kockar men kan det här med bakverk också. Om inte annat så kommer de att ha stor nytta av bagerskan som kommer att jobba en trappa ner. Därutöver tänker de anställa en person till servisen.

- Går det bra anställer vi gärna några till, men vi börjar så här, säger Malin.

De kommer däremot inte att släppa matlagningen helt. Varje dag kommer det att serveras veckans husmans och passar inte det kan man välja paj eller bakad potatis med olika röror. Annars är det bakverk som gäller.

Och kaffe så klart. Och nya fotoutställningar på Galleri Mazarin en gång i månaden.

Mer läsning

Annons