Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galakväll för miljoner

/

Loppis – sunkigt, smutsigt och lite skamligt?

Glöm det. Under måndagen firade Erikshjälpen fem år i Söderhamn med en glamourös kväll.

Annons

Butikschef Sture Johnson står i dörren och tar emot alla besökarna till Erikshjälpens festkväll.

- Det känns trevligt och spännande. Det är en stolthet och en glädje. Vi vill slå på stort i kväll och visa att vi finns. Och tacka söderhamnarna för att de skänker och handlar, säger Sture Johnson.

Det kryllar redan av folk inne i lokalen, omkring 200 personer tror personalen. Det vill säga en bråkdel av den mängd som brukar komma en vanlig lördag. För Erikshjälpens loppis har blivit en succé. Den startade när loppistrenden var i sin linda, och omsättningen har växt hela tiden. Totalt har man kunnat skänka fyra miljoner till välgörande ändamål.

Stamkunden Lena Lagergren Pettersson brukar komma till Erikshjälpen dels för att intäkterna går till något bra, dels för att stämningen är så bra.

- Man känner sig välkommen här, det är en god atmosfär. Som en liten oas.

Men i kväll har hon kommit mest för att få se och höra Söderhamns gospelkör.

De kom in en och en på catwalken, i kläder från Erikshjälpen. Konferencieren Ann-Margret Johnson berättade om kläderna, och framför allt om priserna.

- Titta, så här tjusig kan man vara om man handlat på Erikshjälpen, sa Ann-Margret Johnson.

Under kvällen delades 639 000 kronor ut till sammanslutningen Kyrkorna i Söderhamn. Det är halva vinsten för i år. De använder pengarna bland annat till matpaket till Lettland. Men även till hjälp inom Söderhamns kommun, till exempel Värmestugan och lägerverksamhet för asylbarn.

Lika mycket pengar gick till Erikshjälpens centrala hjälpverksamhet.

Mer läsning

Annons