Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt på teatern – dubbel succé för esteternas Disneykonsert

Staffangymnasiets estetelever gjorde succé med sin Disneykonsert och tvingades göra en extra föreställning på fredagskvällen.
– Det här hade vi verkligen inte förväntat oss, sa David Larsson efter stående ovationer från fullsatta läktare.

Annons

Redan en halvtimme innan konserten började ensemblen att ana oråd.

Foajén till teatern var smockfull och i snöfallet utanför ringlade kön långt efter Norrtullsgatan.

– Vi insåg ganska snabbt att det skulle bli fullsatt så vi bestämde oss direkt för att köra ytterligare en föreställning. Alla som ville se konserten skulle få se den.

Efter en dryg timme med magisk musik från bland annat Tarzan, Lejonkungen och Skönheten och Odjuret blev det stående ovationer från fullsatta läktare.

– Sedan körde vi igen. Det här var vi inte beredda på. Det var tur att alla som var med i produktionen kunde stanna kvar för ytterligare en föreställning.

Hur mycket hade ni repeterat inför konserten?

– Jag skrev alla arrangemang under jullovet och sedan har vi repat ganska mycket. Det har varit mycket jobb, men det var klart värt allt slit, berättar David Larsson.

Det var gratis entré och frivillig kollekt till organisationen "Min stora dag" som förverkligar drömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser.

– De som ville fick lämna pengar i ett gitarrfodral eller swisha till ett konto. Vi fick ihop 8 772 kronor och det är helt otroligt. Jag vill tacka alla fantastiskt duktiga musiker och de som ordnade med ljud och ljus. Utan dem hade de här inte varit möjligt.

Läs mer: Garv och larv med Söderhamns teknister

Mer läsning