Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt när Brazil Jack kom till Söderhamn

/

Sveriges nationalcirkus Brazil Jack kom till Söderhamn.
Akrobater, clowner, hästar, katter och hundar bjöd de publiken på cirkuskonster i den sågspånsdoftande manegen.

Annons

Det var fullsatt. Sockervaddsmaskinen gick varm och ganska många barn viftade med sina magiska fiberoptikssvärd, och föreställningen kunde börja.

In vinglade en ganska fin låtsashäst med två människor i. Det fungerade utmärkt som uppvärmning, och den ihärdiga saxofonen från orkesterloftet lovade gott.

Victoria och hennes kompanjon Zdenek hade verkligen ordning på sina hundar och katter. De hoppade genom brinnande ringar och naglade sig fast i mattes knä när hon gungade högt under cirkuskupolen. En dristade sig till och med att klättra upp till henne på rep. För en godisbit.

Efter pausen gjorde två unga flickor ett avancerat akrobatnummer. Tjejerna var urstarka och man kunde se på deras ansikten vilken enorm anspänning och koncentration som krävdes för att göra numret..

Clownerna går under artistnamnet Jose Michel Clowns, och de tillhör den sjunde generationen av en berömd clownfamilj från Spanien.

Efter ytterligare ett akrobatnummer var det dags för den stora finalen. Och innan de sista tonerna hade klingat ut hade cirkusjobbarna redan börjat plocka ihop inför nästa föreställning i en annan stad.

 

Mer läsning

Annons