Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full snurr på Vallviks bruk

Rottneros säljer allt som man hinner producera i Vallvik och hjälper till att hålla andra kvartalets rörelseresultat oförändrat trots lägre massapriser.

Annons

Rottneros presenterade på onsdagen ett rörelseresultat på 36 miljoner för andra kvartalet. Det är samma som förra året trots högre dollarkurs. Rottneros verksamhet är beroende av dollarkursen och de senaste årens låga dollarpris har tagit hårt på koncernen.

Anledningen till att det inte blir ett bättre resultat för andra kvartalet är att massapriset under samma period sjunkit. Under andra kvartalet i år sjönk massapriset 500 kr per ton lägre än under samma period 2011.

Vallviks bruk har stor del i att Rottneros visar ett bibehållet rörelseresultat. Vallvik är fortfarande det bruk som går bäst av de två som återstår i Rottneros-koncernen och har under andra kvartalet slagit två produktionsrekord.

Under juni tillverkades 20 000 ton kemisk sulfatmassa. Fabriken har också nått ett dygnsrekord som nu lyder på 740 ton.

Verkställande direktören Ole Terland är nöjd med resultatet för andra kvartalet. Han drar sig dock för att för att göra en bedömning av valutakurser och råvarupriser för resten av året. Den stora osäkerheten i omvärlden är allt för stor.

Mer läsning

Annons