Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full satsning av motionärerna vid Söderhamns triathlon

/

Deltagarna vid Söderhamns skärgårds triathlon startade tävlingen med en rejäl kalldusch. Femton grader kallt i vattnet satte skräck i både tävlande och arrangörer. Men vid målgången efter att ha cyklat och sprungit var atleterna desto varmare.

Annons

Läs också: TV: Fullt ös på Söderhamns Skärgårdstriathlon

Kylan i havet var den stora snackisen innan loppet. Flera av deltagarna passade på att doppa sig så inte chocken skulle bli för rejäl. Under fjorton grader så ska man helst inte tävla. Nu låg kvicksilvret och darrade på femton.

– Det är sexton grader i vattnet. Vad ni än frågar eller säger så är det sexton grader, ropar arrangören Håkan Jönzon från Söderhamns simsällskap.

I år kunde man även tävla som lag och välja vilka etapper man vill delta i.

– Det har inte varit så populärt som vi trodde det skulle bli. Nästa år gör vi annorlunda, säger Jönzon som ska starta loppet med hjälp av en gammal mistlur.

Hur lagen laddade inför loppen var lite olika.

– Vi har ätit gröt till frukost, säger team Skärgårdens multisportare i en mun.

Trots att det bara är ett motionslopp så var det idel bistra och taggade miner vid startsnöret.

Taggad verkade Jonatan Bejmar från Terrible Tuesdays Triathlon Club vara. Men till ingen nytta eftersom Rasmus Andersson från Höglandets Triathlon gled överlägset snabbast i mål före just Bejmar, som länge låg mitt på gågatan i Söderhamn helt utslagen. Jonas Petterson kom på en hedersam tredjeplats.

Men det var inte bara sportentusiasterna som gladde sig åt tävlingen. Flera Söderhamnsbor hejade fram deltagarna.

Hedvig Hägg, 6 år, passade på att leka med hunden Esther, 5 månader. På frågan om hon skulle orka simma, cykla och springa så svarade hon.

– Jag tycker det är kul med triathlon men först måste jag lära mig cykla och simma.

Mer läsning

Annons