Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frias från misstänkt sambomisshandel

Kvinnan hävdar att sambon slog henne upprepade gånger i ansiktet och att hon trodde att hon skulle dö.
Sambon nekar till alla anklagelser.
Nu frias han i tingsrätten.

Annons

I oktober i år väcktes åtal mot en man i 25-årsåldern från Söderhamn, detta efter att en kvinna han var sambo med anmält honom för misshandel och olaga hot.

Enligt kvinnan ska mannen ha varit berusad när han kom hem en kväll, och ett bråk slutade med att hon fick minst 20 slag mot ansiktet och huvudet. Mannen ska ha slagit med knuten näve, och enligt kvinnan trodde hon att hon skulle dö, och hon fick kraftiga blåmärken efteråt.

Hon besökte inte läkare efteråt. I förhör har hon haft svårt att uppge när misshandeln ska ha ägt rum. Hon trodde först att det var i december 2010 eller januari 2011, men ändrade sig sedan till att den nog skett ett år tidigare.

Kvinnan uppgav även att mannen hotat att döda henne. Detta när paret bodde i Bollnäs och blev osams och började bråka. Mannen ska då ha skrikit "den här dagen kommer att sluta i att polisen hämtar mig eller att jag dödar dig".

Mannen har hela tiden nekat till brottsanklagelserna. Han har sagt att det varit hårda ord mellan honom och kvinnan, men att han aldrig slagit henne.

Tingsrätten anser att bevisningen inte är stark nog och friar mannen.

När det gäller det olaga hotet står ord mot ord, och det saknas bevisning.

Att kvinnan ska ha fått 20 slag mot huvudet och sedan fått stora blåmärken över hela ansiktet finner tingsrätten inte som trovärdigt. Enligt anhöriga till kvinnan ska hon ha haft ett blåmärke på ena kinden dagen efter, men hon ska inte ha sagt något om att hon blivit slagen.

Tingsrätten anser att åklagaren inte lyckats styrka åtalet, och friar därför mannen.

Mer läsning

Annons