Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från skelett till ridhus

/
  • Snart är det nya ridhuset färdigt. Men hästarna är mest intresserade av det saftiga gräset.
  • Byggaren Micael Larsson gör färdigt fundamenten till den stora byggnaden.
  • Ridhuset är stormsäkert, intygar kommunens projektledare Sven-Gunnar Johansson.

Snart är den påfrestande väntan över för Söderhamns hästsportklubb. Under många år har de trängts med konkurrenter i olika ridhus runtom i kommunen. Men nästa vecka står deras efterlängtade ridhus på egna fötter.

– Äntligen! säger verksamhetsansvariga Anna Lundgren.

Annons

Under sex år fick både hästar och ryttare från två klubbar samsas om platsen och schemat i Tälje ridhus. Det var en hård tid för det åttiotal privatryttare som verkar inom Söderhamns hästsportklubb, och ridhusen var ofta fullbokade.

– Det råder kris på träningstider överallt. Tidigare fick vi åka runt över hela kommunen för att få plats. Många kvällar var jag inte hemma förrän midnatt, säger verksamhetsansvariga Anna Lundgren.

Fördelarna är många med ett eget hus. Men för Anna Lundgren är det bästa med det nya ridhuset att de kan ha mycket mer träningar, och större möjligheter för privatryttarna att kunna rida till vardags.

Under torsdagen och fredagen ska den tjocka plastduken rullas ut för att täcka den 56 meter avlånga konstruktionen. Det kommer skötas med hjälp av en stegbil och byggaren Micael Larsson.

– Det är en tung uppgift även om vi har hjälp av maskinerna. Men hur lång tid det här tar beror på väder och vind, säger byggaren Micael Larsson och tittar menande upp mot den mörknande himlen.

Finansieringen kommer från skattebetalarna.

– Kommunen lånar ut 1,6 miljoner till projektet som kommer betalas tillbaka i form av hyra, säger Anna Lundgren.

Mer läsning

Annons