Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsentusiaster köper Ljusneborg

/

Det blir ett gäng fotbollsintresserade privatpersoner i Ljusne som tillsammans köper Ljusneborg. Ishallen planerar man att stycka av och sälja.

Annons

Det var upplagt för en drabbning mellan fotboll och ishockey när idrottsanläggningen Ljusneborg auktionerades ut hos Kronofogdemyndigheten i Hudiksvall under tisdagseftermiddagen.

På ena sidan Tommy Berglöf och Lennart Gard från S/L Hockey. På den andra sidan Kjell och Karl Inge Brelin, representanter för ett konsortium av 14 privatpersoner som med gemensamma medel vill säkra fotbollens framtid i Ljusne.

I själva verket är de redan överens om vem av dem som ska köpa idrottsanläggningen. Vad de inte räknat med är att det finns ytterligare en spekulant. Han är okänd för alla inblandade och deltar i budgivningen via telefon. Det blir ändå Karl Inge Brelin som lägger vinnarbudet på 200 000 kronor.

- Det känns jävligt skönt det här. Nu kan mina barnbarn fortsätta spela fotboll i Ljusne, säger Karl Inge Brelin.

Planen är nu att stycka upp fastigheten i två delar, behålla fotbollsplanen och sälja ishallen till S/L Hockey. På torsdag har hockeyklubben styrelsemöte och ska då fatta beslut om köpet.

Mer läsning

Annons