Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt hög radonhalt på Tallvägen

Faxeholmen har inte lyckats få ner radonhalten i 11 av de 24 lägenheterna på Tallvägen 2-8. Nu får de förlängd tidsfrist.

Annons

För två år sedan krävde Myndighetsnämnden att saneringen skulle vara klar den 2 januari i år. Men istället för att förelägga bostadsbolaget med vite kommer med stor sannolikhet tidsfristen förlängas till den sista december.

Faxeholmen påbörjade saneringsarbetet i de 24 lägenheterna på Tallvägen 2-8 under 2008. Då trodde man att allt skulle vara klart våren 2009.

Radonhalten i 13 av lägenheterna kunde åtgärdas på vanligt vis, genom att ventilera. Det är åtgärder som brukar användas när de radonhaltiga gaserna kommer från berggrunden.

Men 11 av lägenheterna har fortfarande för höga värden av radon. Faxeholmen har inlett två försök för att se vilken som är mest framgångsrik. Den ska sedan användas i resterande lägenheter.

Socialstyrelsens gränsvärde för radon är 200 becquerel per kubikmeter. Becquerelhalten i de 11 lägenheterna som återstår har uppmätts till mellan 200-370 per kubikmeter.

Mer läsning

Annons