Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt dystra siffror för Centern

/

Centerpartiets kräftgång i opinionsmätningar fortsätter. Distriktsordförande Magnus Svensson tror att vinden vänder nästa år.

Annons

Väljarstödet för Centerpartiet har i flera väljarundersökningar visat sig svikta och det talas allt oftare om ett parti i kris. Experter förklarar det med att väljarna har svårt att veta vad partiet står för.

Centerpartiet har under en tid arbetat med att förnya sig och i mars nästa år håller Centerpartiet en extrastämma där medlemmarna ska besluta om partiets nya idéprogram. Därifrån ska en ny väg stakas ut och det långisktiga arbetet med att sprida partiets varumärke börjar.

Det tror partiets distriktsordförande i Gävleborg, Magnus Svensson kan få vinden att vända.

– Det är inte roligt att minska i mätningar men det är svårt att vara tydlig när man jobbar med framtidsprocesser. 2014 tror jag vi kommer öka en del men den stora ökningen tror jag kommer 2018.

Målet för förnyelsearbetet är 20 procents väljarstöd 2020. Det satte partiledaren Annie Lööf när hon tillträdde i september 2011. Även om Magnus Svensson inte nämner några siffror tror han resultatet av partiets förnyelsearbete syns bäst i opinionsundersökningar om åtta år.

– Ett och ett halvt år före valet hinner Centerns nya varumärket inte sätta sig hos väljarkåren. Det behöver man inte vara valforskare för att förstå. Jag är övertygad om att vi kommer att klara riksdagsspärren 2014 och räknar med den stora ökningen 2018.

Mer läsning

Annons