Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första klartecknet för Sandviksudden

/
  • Bostadsbygget vid Sandviksudden kommer att pågå i två etapper, men Sandviksudden AB:s ägare Kjell Sahlin hoppas att se allting stå klart om 2-3 år.

Nu är detaljplanen över bostadsbygget på Sandviksudden godkänd. Ett bygge som kan komma att starta redan i höst.

– Det är mycket folk utifrån som är intresserade av bostäderna redan nu, säger Sandviksudden AB:s ägare Kjell Sahlin.

Annons

Först skulle Sandviksudden förvandlas till någonting som liknade ett fiskeläger, men den färdigställda detaljplanen visar något helt annat.

– Projektet har varit igång sedan 2002 och allt efter resans gång har det utvecklats till ett mer normalt villasamhälle, säger kommunens planingenjör Dick Nilsson.

Ett tjugotal småhus och ett fyrtiotal lägenheter har utformats och detaljplanen är på väg till kommunfullmäktige för ett sista godkännande. Ett godkännande som Dick Nilsson inte är orolig över.

– Det finns ett politiskt mål som säger att man ska skaffa fler strandnära lägen. Politiskt är det ett sätt att försöka locka hit människor som bosätter sig och ökar invånarantalet.

Och visst ser Dick Nilsson ett behov av fler bostäder i Söderhamn.

– Vi behöver nya, moderna bostäder för att få ett uppsving i kommunen. För att det ska hända någonting. Jag tror att det här kommer att bli jättebra.

Och redan nu är människor intresserade av de strandnära bostäderna.

– Det är människor utifrån som vill flytta tillbaka till Söderhamn. Folk från till exempel Göteborg, Mälardalen och Sundsvall, berättar Sandvikudden AB:s ägare Kjell Sahlin.

Mer läsning

Annons