Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förföljde ex-partner – får fängelse

/

Tingsrätten dömer en Söderhamnskvinna till sex månaders fängelse för hon förföljde sin ex-partner och förfalskade han namnteckning.

Annons

En separation ledde till ett relationsbråk som i sin tur ledde till att en Söderhamnskvinna åtalades för olaga förföljelse, olaga hot och urkundsförfalskning. Tingsrätten friar nu kvinnan på punkten olaga hon men dömer henne på de två andra punkterna till fängelse i sex månader. Dessutom ska hon betala skadestånd på 40 000 kronor till sin ex-partner.

Paret hade ett långt förhållande men separerade 2011 och då urartade relationen. Under 2013 och 2014 gjorde sig kvinnan skyldig till olaga förföljelse genom hotelser, kränkningar och skadegörelse.

Läs mer: "Jag kommer att vara din mardröm"

Bland annat skickade hon 800 sms och mms till mannen under knappt ett år. Bland meddelandena finns sexuell kränkning och vid ett tillfälle skriver kvinnan att hon ska tända eld under mannen. Tingsrätten menar att kvinnan "under lång tid mer eller mindre oupphörligt har hotat och trakasserat" sin ex-partner och inte lyssnat på hans uppmaningar att inte fortsätta kontakta honom.

Urkundsförfalskningen gjorde kvinnan sig skyldig till genom att skriva under med mannens signatur på en handling till Skatteverket. Rätten trodde på mannens uppgifter som fick stöd av ett vittne på myndigheten.

När det gäller olaga hot så frias kvinnan, då tingsrätten inte anser att det är utrett att kvinnan verkligen hotat mannens nya flickvän.

Mer läsning

Annons