Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsamma Söderhamn

/
  • Gäng Jack Nicholsons spelade inte in en film med yxor och blod med väl med ett metspö och en fiskare. Peter Westlund filmar medan Ola Andersson agerar fiskare.
  • Spänningen var stor när deltagarna samlade utanför Rådhuset under torsdagen.
  • Grupp Sean Penn fann genast

En hel drös med nya reklamfilmer om kreativa och attraktiva Söderhamn har spelats in. Av och med näringslivets tjänare.
Detta var bara en del i torsdagens Företagardag på temat glitter och glamor.

Annons

För tredje året i rad arrangeras Företagardagen i Söderhamn av Företagarna, Swedbank, Sparbanksstiftelsen och kommunen.

Och eftersom programmet är hemligt in i det sista är spänningen stor när de 196 deltagarna från det lokala näringslivet samlas vid Rådhustorget.

- Man vet ju ingenting, därför har jag klätt mig Sydafrikas landslagströja och ett par ordentliga sportskor, säger kommunalrådet Eva Tjernström strax innan starten.

Ninna Engberg däremot, är riktigt raffig i sina guldskor och matchande schal.

- Tja, man vill ju vara snygg.

Den här gången består överraskningen av en lunch i Klaverens hus. Men det är först när maten är uppäten som det blir riktig fart på deltagarna.

Istället för att tävla i olika sportgrenar ska de spela in en reklamfilm och alla i lagen måste delta. Filma, agera och klippa får de lära sig under resans gång. Och temat är kreativa och attraktiva Söderhamn.

I kafeterian finns det rekvisita och det dröjer inte länge innan John Staffas från Bilda slitit åt sig en röd klänning, en fjäderboa och en hatt.

- Man vet ju aldrig, men det här kan komma till användning.

Eftersom grupperna, alla med namn efter en filmstjärna, bara har två timmar på sig gäller det att snabbt skriva ett manus och sedan ut och filma.

I gäng Sean Penn pratar man om samarbete och genast sitter titeln där: I företagsamma Söderhamn hjälper man varann.

- Nä, nu har vi inte tid att planera längre nu måste vi ut och filma. Men vi tar väl med oss några öl, säger Peter Johansson.

Där ute vid ån, har Jack Nicholsons gäng redan kommit igång. Det blir ingen Shining med yxor och blod med väl ett metspö och en fiskare.

- Vi vill beskriva att här i Söderhamn har företagaren både tid att meta och driva ett företag samtidigt. Stressen består snarare i en ringande telefon, berättar scriptan Ann-Catrine Hjelm från Skyltverkstan.

Under kvällen ska filmerna visas upp och en vinnare utses, men innan går färden vidare till Aquarenan för mingel och glamor.

På Företagsdagen är det nämligen tänkt att alla ska lära känna varandra ordenligt och knyta nya kontakter.

Mer läsning

Annons