Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagarkritik mot Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen jobbar omodernt och borde släppa in fler privata aktörer. Det är slutsatsen av en kritisk rapport, gjord av Svenskt Näringsliv.

Annons

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv har under 3-15 mars i år frågat 3 818 av sina medlemsföretag om hur de rekryterar personal.

Får företagen sina anställda via Arbetsförmedlingen eller på annat sätt?

Drygt hälften av de som svarat rekryterar inte via Arbetsförmedllngen utan hämtar sin arbetskraft antingen via bemanningsföretag eller via kontakter.

Av de som vänder sig till förmedlingen är 40 procent missnöjda med servicen.

Svenskt Näringslivs vice vd Christer Ågren anser att Arbetsförmedlingen arbetar omodernt och att fler privata aktörer bör släppas in.

Frågan är dock om detta skulle göra någon skillnad. För att få ett grepp om saken har tidningen gjort ett litet slumpmässigt stickprov i Söderhamn. Det avslöjar att på lokal nivå sker mycket av rekryteringen genom lärlingssystemet eller personliga kontakter.

Stig-Olov Elmelind, vd Pepab Produktionspartner, som är medlem i Svenskt Näringsliv stämmer inte in i kritiken:

- Vi är inte kritiska mot Arbetsförmedlingen. Dom har en bra organisation och har hjälpt oss på olika sätt. Men visst händer det att vi rekryterar på annat håll. För oss betyder exempelvis en svetsares yrkeserfarenhet väldigt mycket. Vi har tagit in en lärling som kommer att få anställning hos oss, säger han.

Andra tillfrågade företag, som hårfrisörer, rekryterar också via lärlingssystemet. Anställda inom media rekryteras via annonser i branschpress.

Mer läsning

Annons