Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagaredagen en succé

/
  • Ewa-Lotta Sköld, Lars Olsson, Kenth Lundqvist, Lennart Hamarström och Fredrik LÉstrade är nöjda med årets Företagardag.

I mitten av september genomfördes årets Företagardag.
Nu har arrangören facit i sin hand.
- Precis som avsikten uppger många att de knutit nya affärskontakter, säger näringslivschef Kenth Lundqvist.

Annons

Totalt deltog 194 personer när Företagardagen 2010 arrangerade i september. Temat var glitter och glamour och förutom att deltagarna fick jobba i grupper för att skapa den bästa reklamfilmen om Söderhamn bar det senare iväg på Aquarenan för lite relaxande innan den stora galamiddagen.

Nu har arrangören som består av representanter från Företagarna, Swedbank, Sparbanksstiftelsen och kommunen, fått svar på vad deltagarna egentligen tyckte.

- Vi skickade ut en enkät och den har vi nu sammanställt, säger Kenth Lundqvist.

Av de 91 som deltog svarar alla att de tänker delta igen. 72 av dem tyckte dessutom att galafesten var mycket bra.

Det som glädjer arrangörerna mest är ändå att 81 procent svarade att dagen bidragit till nya affärsmöjligheter och kontakter.

- Det är ju det som är syftet med dagen. Vi erbjuder en dag där näringslivet kan mötas och umgås under trevliga former, säger Kenth Lundqvist.

I år var det tredje gången som Företagardagen anordnades. Frågar man arrangörerna så är de övertygade om att det är just därför som Söderhamn börjat klättra uppåt på rankningen av kommunernas företagsklimat.

- 2007 låg vi plats 212 nu är vi uppe på plats 124 och har därmed det bästa företagsklimat i Hälsingland. De andra kommunerna är faktiskt lite avundsjuka på det vi gör, säger Kenth Lundqvist.

Mer läsning

Annons