Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar kräver säker skolväg eller skolskjuts

/
  • Flygvägen känns allt annat är trafiksäker, tycker föräldrarna i Östanbo, som kräver skolskjuts om inte skolvägen görs säkrare.
  • Barnen som bor i Östanbo måste ta sig över Flygvägen som saknar ett markerat övergångsställe.
  • – Skolvägen är inte alls bra. Bilarna kör så fort och då blir jag lite rädd, säger David Gustafsson, här tillsammans med sin mamma Karin och lillebror.
  • – Dumt om föräldrarna måste skjutsa. Det är mycket bättre för miljön om vi får åka buss, säger Hanna Dahlrud.

Från och med i höst får elever som bor i Östanbo bara morgonskjuts till skolan. På eftermiddagarna ska de ta sig hem på egen hand.
– Fullständigt oacceptabelt! Skolvägen är för farlig och det finns inte ens ett övergångsställe på Flygvägen! säger föräldrarna.

Annons

När Östanbo skola stängdes för gott lovades barnen i Östanbo skolskjuts till Sandarne skola under en övergångsperiod. Till hösten är perioden slut och då måste barnen ta sig hem från skolan på egen hand.

Föräldrarna är mycket upprörda, och de tycker att skolvägen är allt för farlig. Först ska barnen ta sig över Kustvägen vid korsningen med Stenövägen. Sedan ska de gå över Flygvägen som saknar övergångsställe för att sedan gå på en smal trottoar som nästan inte finns under vintern när vägen har plogats.

– Vägen är tungt trafikerad och få håller hastighetsbegränsningarna. Måste det hända en olycka innan kommunen förstår hur farlig vägen är? säger Karin Gustafsson, förälder.

Nu tänker föräldrarna ta strid för en säker skolväg om inte barnen får skolskjuts morgon och eftermiddag.

 

Mer läsning

Annons