Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar kräver: Rusta eller riv

/

Lekplatsen i kvarteret Bananen förfaller allt mer. Men två års påstötningar på fastighetsägaren Faxeholmen har varit resultatlösa. Nu har boende i området tröttnat och kräver rustning eller rivning.

Annons

I ett par års tid har en arbetsgrupp inom Hyresgästföreningen stött på bostadsbolaget Faxeholmen om att något måste göras åt lekplatsen i kvarteret Bananen.

- Den byggdes 1986, men rasar ihop mer och mer. Faxeholmen har lovat i två års tid att göra något åt den, men inget händer. Före semestern satte man dit några nya bräder, men har inte gjort något mer, säger Asta Hultman, en av tre i arbetsgruppen.

Hon säger att hon har tröttnat på att stöta på:

- Jag ringer och ringer och ringer, men inget händer. Nu har barnfamiljerna i området tröttnat. Antingen rustar man upp lekplatsen – eller river bort den. Hellre det, säger Asta.

Det som de boende kräver är en ny rutschkana och en gunga för bäbisar.

- I början av juli fick vi beskedet att det inte skulle bli nåt. Pengarna var slut, säger Asta.

Ellinor Sundin har bott i Bananen i två månader med sina tre barn, men har redan fått nog:

- Det är egentligen jättemysigt här och väldigt många barn som leker här för jämnan. Men rutschkanan har spikar som sticker upp. Staketet är söndersparkat. Träbänken får man stickor i arslet av, säger hon.

Bara några hundra meter bort ligger en välutrustad lekplats, nära stadsparken. Men Ellinor vill ha sina barn nära bostaden där hon kan hålla uppsikt över dem.

Faxeholmens boutvecklare Anette Nord är medveten om missnöjet med lekplatsen. Hon lovar att det nu kommer att ske saker och ting snabbt:

- Vi river bort lekställningen i nästa vecka. Vi reparerade upp den för fem veckor sedan för att barnen skulle ha något under sommaren. Men vi har sagt att när den börjar bli farlig så ska den bort. Och det är den tydligen nu, säger hon.

Det blir ingen ny lekställning som ersättning för den som rivs. En ny kostar 30 000-50 000 kronor och det anser Anette Nord är för dyrt med tanke på att det finns två stora, välutrustade lekplatser i närheten. Det är dels den i stadsparken, dels den på Kaptensgatan.

Kvar på Bananens gård blir gungor, sandlåda och en sittmöbel.

 

Mer läsning

Annons