Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"För mig är det konst"

/

Kim Ekström ser tatueringar som konst och hon är inte rädd för att utsmycka sin kropp. Hittills har det blivit 16 tatueringar och fler är på väg.
– I tanken har jag väl hela kroppen upptagen, säger hon.

Annons

Intresset för konst har alltid funnit hos Kim. Bild var ett givet favoritämne i skolan och hon har alltid målat och ritat.

Tatueringsintresset kom också tidigt och när hon var 17 år kunde hon inte vänta längre. Hon hade hört talas om en kompis till hennes farbror som tatuerade och dit åkte hon.

– Jag åkte till Stockholm till en människa jag aldrig träffat. Jag var 17 år och litade på att det skulle gå bra. Jag gjorde ingen liten tatuering heller, säger hon.

Hon berättar att det blev en blomranka som går över magen och revbenen, men den är ingenting som hon vill visa upp i dag.

– Det är ingen tatuering jag är stolt över. Grön har den blivit också. Man tänker inte så mycket när man är i den åldern. Man bara gör, säger Kim.

Men ungdomens misstag har inte avskräckt henne från att fortsätta tatuera sig. Visst finns det ett par andra tatueringar som hon vill täcka över men de allra flesta är hon stolt över.

– Jag har fått ett mognare tänk nu när det gäller vad jag sätter på kroppen, säger hon.

Att tatueringen ska ha en speciell betydelse är inget som är viktigt för Kim.

– För mig är det konst. Jag tycker om att sätta stora konstverk på min kropp, säger hon.

För att hitta inspiration till nya motiv letar hon hela tiden efter bilder på internet. Hon skickar förslag till sin tatuerare och tillsammans kommer de på hur tatueringen ska se ut.

– Vi har en jättebra förståelse för varandra. Han är väldigt professionell och vi tänker väldigt lika. Det är bra när man klickar och en idé verkligen blir som man har tänkt sig, säger hon.

Även fast hon ritar mycket själv vill hon inte rita sina egna tatueringar.

– Nej det bli en för stor press att rita dem själv. Jag har kompisar som frågat om jag vill göra något åt dem men det vill jag inte. Jag vill inte ta på mig det ifall de blir missnöjda, säger hon.

Hennes tatueringar är ofta väldigt detaljrika. Nästa projekt blir troligtvis att bygga ut armbågstatueringen så att den går upp över armen och byggs ihop med den stora ryggtatueringen. Det blir många timmar under nålen och det är påfrestande både för henne och hennes tatuerare.

– Jag älskar små konstiga mönster. Min tatuerare måste ta pauser ibland för att vila ögonen, säger Kim.

Hon tycker att smärtan är värst när man tatuerar fingrarna och armbågarna. I övrigt trivs hon med hur det känns.

– Jag brukar faktiskt somna när jag ligger där. Jag tycker nästan att det är skönt, säger hon.

Till någon som vill göra sin första tatuering har Kim ett bra tips.

– Gå till någon som vet vad den gör. Man får i regel det man betalar för, säger hon.

Mer läsning

Annons