Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagskalas

Hemma hos oss ligger det ett helt gäng med små katter på köksbänken. De är så nya att de fortfarande är alldeles varma.

Annons

I stort sett alla är lite gyllenbruna i färgen med små svarta ögon. Vissa är dock lite mörkare. Jag har lagt en filt på dem så att de inte ska kallna för när mina föräldrar kommer hem ska vi provsmaka några. Jag har även stoppat in ett antal gubbar i ugnen.

Varför bakar jag? Jo, för att om ett par dagar ska jag iväg på ett födelsedagskalas med släkten. Han som fyller år kommer inte vara där, det har han aldrig varit, men det brukar vara roligt ändå. Dagen börjar med att vi i familjen hämtar presenter i en strumpa som en snäll, skäggig gubbe har lagt där. Eftersom inte födelsedagsbarnet kommer vara där så vi delar paketen mellan oss i stället. Sedan bär det av till släkten. Där kommer vi äta alla sorters maträtter, skinka, sill, korv, köttbullar och potatis med mera.

Efter maten ska vi kolla på barnprogram på tv. Det är samma avsnitt som går varje år men alla vill ändå se. Sedan kommer den där skäggiga gubben igen. Då ska vi dela ut klappar till varandra. Jag brukar ge klappar på ryggen som alla andra men i år ska jag nog klatscha till dem på rumpan så att det blir lite variation.

När klapputdelningen är över brukar vi, efter att ha fikat lite, åka hem. Väl hemma ska vi öppna presenter igen. Eftersom vi inte kunnat ge något till han som fyller år har vi köpt paket till varandra istället.

Dessa har vi lagt under ett träd. Varför vet jag inte riktigt. Kanske tycker den här okända mannen väldigt mycket om naturen? Sedan är firandet över och innan vi går och lägger oss brukar vi kolla på tv.

Bland annat på ett program om en familj som också firar mannens födelsedag, han är inte där heller.

Mer läsning

Annons