Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Flytta bowlinghallen eller lägg ner den"

/

Centerpartisten Peter Olsson var en av ledamöterna i kommunfullmäktige som röstade för att tillåta alkohol i bowlinghallen.

Förslaget röstades dock ner och Peter Olsson ser nu bara två möjligheter.

– Som jag ser det så måste vi antingen flytta bowlinghallen eller så får vi lägga ner den.

Annons

Kommunfullmäktige röstade tidigare i veckan ner förslaget att tillåta alkohol för slutna sällskap i bowlinghallen. Majoriteten av ledamöterna gillade inte idén med alkohol så nära den ungdomsverksamhet som bedrivs på Verkstäderna. Syftet med förslaget var att råda bot på det underskott på 300 000 kronor som hallen dras med varje år.

Peter Olsson (C) är ordinarie ledamot i kultur- och samhällsutvecklingsnämnden och ersättare i fullmäktige. För att kunna ha kvar bowlingen i Söderhamn ser han bara en möjlighet – att flytta på verksamheten.

– Det finns två alternativ. Antingen bygger vi nytt på Hällåsen eller så utvecklar vi tankarna som finns kring Emersonfabriken, med någon typ av aktivitetshus där.

Annars ser du ingen annan möjlighet än att stänga?

– Nej, det tror jag inte finns. Då får vi driva bowlinghallen som den är men jag tycker inte att det är rätt att acceptera en verksamhet som går med 300 000 kronor i förlust per år.

Mer läsning

Annons