Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flydde från kriget – visade sina skulpturer på Kvarnen

/
  • Musica Viva med musiker från fem olika länder spelade på Kvarnen.
  • Mycket av Rabeea Ibrahims konst har förstörts i kriget under kulturvänskaféet visade han bilder från sin verksamhet i Syrien.

Konsten kan vara en mötesplats för integration och under våren har Söderhamns Konstförening haft kulturvänskaféer med föreläsare från arabisktalande kulturer.

Annons

Den senaste tiden har konstintresserade i Söderhamn fått möglighet att lära känna utomeuropeisk konst i olika föreläsningar på Kvarnen

I lördags berättade Rabeea Ibrahim om sina skulpturer i framför allt sten och om sitt arbete med att kopiera skulpturer från världsarvets Palmyra.

Rabeea Ibrahim har jobbat mycket med olika sorters sten och speciellt vit marmor.

Han visade även upp bilder på skulpturer i metall från sin verksamhet i Syrien.

En del av hans alster har sålts till USA eller finns i Libanon. Men mycket av hans skapelser har förstörts av kriget i Syrien.

Integrationsprojektet i källaren på Kvarnen hade tolk från arabiska till svenska och under eftermiddagen spelade Musica Viva med musiker från Syrien, Iran, Irak, Etiopien och Eritrea.

Familjen Ibrahim är välkända i syriska kulturlivet som konstnärer, skribenter och föreläsare på universitet.

Tidigare under våren har Tamadur Ibrahim föreläst om att skriva dramaserier. Den nionde april är sista kulturvänskaféet och då kommer Murtada Ibrahim att föreläsa om sin egen konst och om postmodern konst.

Läs mer: Ewa i Walla visar sin hobby: "Jag fascineras av ansikten"

Läs mer: Far och dotter ställer ut på Kvarnen

Mer läsning

Annons