Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler planer på gång för Färssjön

Det finns ett sug efter tomtmark att bebygga vid Färssjön. Samtidigt som Färssjön Västra håller på att färdigställas har arbetet inletts för en exploatering av Färssjön Östra.

Annons

Arbetena med att färdigställa sju tomter vid västra delen av Färssjön börjar närma sig finalen. Om någon månad räknar Dan Westerlund, tomtköansvarig, med att ha tomtpriset klart att presentera för de 6-7 som står i kö till tomterna.

Det stora intresset för att bygga och bo i det natursköna området har gjort att kommunen nu lägger sig i startgroparna för fortsatt exploatering. Färssjön Östra är på gång.

Tanken är att det ska lösgöras fyra tomter som ska säljas. Två av fastigheterna är bebyggda sen tidigare.

- Kommunen löste in två fastigheter eftersom de låg på parkmark. Nu ska detaljplanen göras om för bostadsändamål, säger planeringsingenjör Dick Nilsson.

Den aktuella markbiten ligger nedanför den befintliga vändplanen på Färssjövägen. Området kommer att stöpas om en del för att bli tillgängligare. Bland annat väntar en del vägbyggen:

- Vi kommer att ta bort den nuvarande vändplanen, flytta den cirka 100 meter. En bit av en gång- och cykelväg ska byggas om till gata. En stig ska bli körväg, säger Dick Nilsson.

Innan arbetena sätts igång ska berörda kringboende få säga sitt via ett samråd. Till nästa höst kan tomterna ligga säljklara i tomtkön.

Mer läsning

Annons