Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskeprojektet har rotts iland

/
  • Fiskeprojektet Notholmen är fullbordat. Fiskeutvecklare Janne Lundstedt kan ta ytterligare ett steg mot ett fiskeparadis i Ljusne.

Fiskeprojektet Notholmen har fört Ljusnans mynning ett steg närmare paradiset – fiskeparadiset. Nu är det fritt fram för glada laxar att vandra sista sträckan fram till kraftstationen.

Annons

För drygt två år sedan stod fiskeutvecklare Janne Lundstedt på udden nära Notholmen och tittade på fiskarna.

Plötsligt sa det "klick" och Janne fick en vision av hur allt skulle kunna bli så mycket bättre, både för fiskar och fiskare.

Hösten 2009 startade arbetena i fiskeprojektet Notholmen.

2,5 miljoner kronor senare har man nu rott projektet i land. Fredag 7 maj var Janne Lundstedt tillbaka på platsen igen, tillsammans med Thomas Thiger, Sportfiskeklubben, politikern Magnus Svensson och informatör Torbjörn Nordvall.

De kunde konstatera att laxarna nu har fått fri vandringsväg fram till kraftstationen genom en trumma samt lek- och ståndplatser. Fiskarna får mer plats – och nu öppnas även möjligheter att få hit flugfisket.

Det har med andra ord samlats många poäng i ett enda projekt.

På onsdag i nästa vecka blir det en festlig invigning av fiskeprojektet, i kombination med Sportfiskets Dag – som bjuder på flera arrangemang med inriktning på fiske.

Mer läsning

Annons