Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina bilar prisas med bucklor

/
  • - Det är tidigt på säsongen så det är kul att se vad andra åstadkommit under vintern, men mest vill jag visa vad jag gjort, säger Mattias Ericsson, Knivsta.Under vintern har han uppdaterat ljudet i Volvon från 1999. Wattalet har dubblerats till 3 500.

Det luktar bensin och hamburgare och i vattenpölarna sprids regnbågsfärgerna.
Bil efter bil glänser i kapp efter putsdukarnas frammarsch.
Andra året för succén Söderhamnsträffen är ett faktum.

Annons

Han kallar sig själv bilgalen och lite dum, men ursäktar sedan intresset för bilar med att det finns mycket annat korkat att lägga pengarna på.

- Jag gav allt förra året och tänkte att det fick räcka, men nu är vi här igen. Kunde inte hålla mig när Thomas Jansson på Meca frågade om jag ville köra utställningen igen, säger arrangören Lars-Erik Hellström

Bilutställningen har flyttat från centrala stan till ett område bredvid bussgaraget, men det bekommer inte bilentusiasterna.

Intresset är stort och en timme innan utställningen öppnar står redan 40-talet nytvättade bilar och väntar på blickar och röster från besökarna.

Priser, eller snarare bucklor, kommer att delas ut i sex klasser innan dagen är slut, bästa puts, bästa multimedia, bästa inredning, clean styling och freaky styling och finaste priset av dem alla - peoples choice.

3 500 watt Barbie girl dunkar mot bröstet och tränger ofrånkomligt in i hörselgångarna. Ljudet kommer från en vinröd och silverfärgad entusiastvolvo. Mattias Ericsson är en av de långväga gästerna. Han har kört hit från Knivsta med förhoppningar om att knipa några priser

- Ljudet går lös på minst 70 000 kronor. Lacken kostade också 70. Inredningen har jag inte räknat på, men det handlar kanske om 50 000 kronor, säger Mattias Ericsson.

Längst ner i hörnet står landets finaste Mitsubishi 3000GT, enligt ägaren och fixaren Micke Åkerlund.

Och kanske stämmer det. Han har i tre års tid åkt runt på olika bilmässor och utställningar, så referensen är bred.

Efter en timme på plats kan man ana en favorit bland besökarna. Den vansinnigt stylade och upphottade S40:n är en magnet. Insida som utsida synas av en begeistrad publik.

Johannes Bergvik från Hudiksvall får sitt lystmäte idag, först Söderhamnsträffen och i kväll cruising i Hudiksvall. Med mobilkameran dokumenterar han den groteskt stora turbon i en Toyota Supra.

- Helt klart en drömbil, men innan jag slänger pengar själv på bilar ska jag studera, säger han.

Mer läsning

Annons