Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick fängelse för väskstöld under nattvard

En 43-årig man stal en äldre kvinnas handväska mitt under pågående nattvard.

Händelsen inträffade i Skogs kyrka i början på juni.

På onsdagen dömdes mannen till fem månaders fängelse.

Annons

Den äldre kvinnan var i början av juni på en gudstjänst i Skogs kyrka. När hon gick fram till altaret för att ta nattvarden lämnade hon kvar sin väska på sin sittplats. 43-åringen passade då på att smita från gudstjänsten och stal kvinnans handväska på vägen ut.

I väskan förvarade kvinnan mediciner, två hörapparater och 1 152 kronor i kontanter.

Hudiksvalls tingsrätt anser att stölden har utgjort en kränkning av kvinnans integritet. 43-åringen ska därför betala ett skadestånd på 7 752 kronor till kvinnan.

Mannen döms även för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den 16 juni stal han en bil utanför en verkstad i Stråtjära. Mannen gick in i verkstaden och frågade ägaren av bilen om han fick köpa cigaretter av honom.

Ungefär 15 minuter efter att 43-åringen hade lämnat lokalen började bilägaren ana oråd. Han gick då ut på gårdsplanen och upptäckte att bilen var borta. Eftersom bilägaren kände igen 43-åringen försökte han leta upp honom. En stund senare körde den stulna bilen in på uppfarten, grannarna lade märke till det och kontaktade bilägaren. Han ringde i sin tur till polisen som grep mannen när de kom fram till platsen.

Mannen bodde tidigare i Ljusdal. Senast i maj förra året dömdes han till fängelse i ett år och sex månader, men blev villkorligt frigiven i slutet av april i år.

Nu döms han till fem månaders fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Mer läsning

Annons