Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick brevlådorna vandaliserade – för femte gången

/
  • Åsa Lönn har bott i huset vid Rörmyra i 18 år men de tre-fyra senaste åren har vandalisering av brevlådorna stört friden.
  • Den här synen mötte Åsa Lönn en morgon. Brevlådorna förstörda – igen.

Åsa Lönn och hennes grannar har under flera år fått brevlådorna vandaliserade. I söndags försvann de och hittades sönderslagna två kilometer från huset.
– Jag kan inte begripa vad det här är för nöje, säger Åsa Lönn.

Annons

För femte gången på tre år har Åsa Lönns brevlåda förstörts. Hon bor i Rörmyran vid Stormorshäll och postlådorna står uppe vid vägen, en liten bit från huset. På lördag kväll tittade hon till brevlådorna, men på söndag morgon var de borta.

– Vi såg spår som backat upp eller kört fram till ställningen, sen följde vi spåren bort mot stan igen. Det är nästan två kilometer mellan de platserna.

– Jag lyckades laga ställningen den här gången, men lådan var som ett tusenbitarspussel.

Oftast handlar det om bilar som kört över dem, men vissa gånger har vandalerna handgripligen slagit sönder saker. Åsa Lönn har bott i huset i 18 år men säger att det är under de tre-fyra senaste åren som vandaliseringen förekommit.

– De har också slängt ner smällare så att sidorna varit utblåsta. Vi har provat både plast och plåtlådor men det spelar ingen roll.

Läs också: Stormorshäll återfår sin forna glans

För att försöka få slut på problemen flyttades ställningen med brevlådorna närmare hennes eget hem. Tidigare stod de några hundra meter närmare Hällmyra.

– Det gjorde vi förra gången när det hände i november. Så nu står ställningen på vändplanen hos mig så att jag ska kunna så om det händer något.

Ljusne sportfiskeklubb har fått nog av vandaliseringen

Det är ungefär tio meter från vägen till vändplatsen där ställningen med brevlådorna sitter. Därför tror hon inte att det var någon olycka som hände i söndags.

– Det mesta lutar ju mot att det är någon buskörning.

Hädelserna har polisanmälts. I väntan på att busarna tas fast finns det inte mycket mer Åsa kan göra.

– Vi har diskuterat vi grannar emellan om att hålla koll. Sen har vi pratat med folk som promenerar förbi om de har sett något, det är det vi kan göra.

– Jag har ju funderat på om det behövs någon övervakningskamera också. Så jag har pratat med polisen om hur jag ska göra då och vilka instanser jag måste gå igenom, det finns ju regler där med.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons