Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte person begärs häktad efter dödsdramat i Ljusne

/


(Uppdaterad) Kammaråklagare Arek Nowak har begärt ytterligare en man häktad misstänkt för inblandning i knivdådet i Ljusne då en ung man avled och tre skadades.
Häktningsförhandling kommer att ske under fredagen.

Annons

Polisens utredning kring det misstänkta mordet på Bruksgatan i Ljusne fortskrider. Under torsdagen begärdes en man i 20-årsåldern häktad vid Hudiksvalls tingsrätt misstänkt för grov misshandel.

Mannen anhölls i sin frånvaro under tisdagen och kunde senare under kvällen hämtas in till förhör. Efter förhör beslutade åklagare att mannen skulle anhållas, misstänkt för att tillsammans och i samförstånd med andra ha utsatt en person för en grov misshandel.

– Det framkom uppgifter i förhör som ledde till att en husrannsakan genomfördes och att den här personen kunde gripas. Han är misstänkt på sannolika skäl, säger kammaråklagare Arek Nowak.

Läs mer: Polisen söker fortfarande efterlysta personer efter dödsdramat

Sedan tidigare sitter två män häktade misstänkta för mord på en 20-årig man och för grov misshandel av tre personer. Ytterligare två män, misstänkta för samma brott, är häktade i sin frånvaro.

– De männen är ännu inte gripna. Det har gått ut en internationell efterlysning, säger Arek Nowak.

Enligt honom går utredningen sakta men säkert framåt. Flera kompletterande förhör har hållits med de misstänkta där nya uppgifter framkommit, uppgifter som alltså gjorde att en femte misstänkt person nu har begärts häktad.

Häktningsförhandling kommer att inledas i Hudiksvalls tingsrätt på fredag 08.15.

Läs mer: Förhöjd säkerhet på tingsrätten – en häktad för mord i Ljusne

Läs mer: Advokaten om misstänkt för Ljusnemordet: "Han har inte deltagit i bråket"

Läs mer: Polisen tog helikopterbilder på brottsplatsen i Ljusne

Mer läsning

Annons